Uvjeti kupovine

Home » Uvjeti kupovine

Uvjeti kupovine 

1. OPĆE ODREDBE 

Internetska stranica www.cleanfactory.hr u vlasništvu je Društva CleanFactory d.o.o. (dalje u tekstu CleanFactory). CleanFactory omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.cleanfactory.hr koje je regulirano ovim Uvjetima kupovine. 

2. OSNOVNI POJMOVI 

U smislu ovih uvjeta kupovine, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. 

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. 

3. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA 

Za valjanu narudžbu proizvoda, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost). 

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka. 

CleanFactory zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom slanja upita. 

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.cleanfactory.hr stranica. 

4. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA 

CleanFactory se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). CleanFactory može periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok. 

5. PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST 

Podaci o proizvodima na www.cleanfactory.hr sačinjeni su temeljem baze podataka koju je Društvo CleanFactory dobilo od proizvođača, kao i podataka od strane ostalih naših dobavljača. 

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. CleanFactory posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. 

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda. 

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.cleanfactory.hr podložni su greškama u prikazu (bugovima), nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.cleanfactory.hr, CleanFactory zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor. 

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u ponudi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 10 do 45 radnih dana, ne uključujući vikende. 

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, CleanFactory će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.cleanfactory.hr asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. 

6. NARUDŽBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU 

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavnog elektronskog formulara na CleanFactory internet stranici. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Kupac također željene proizvode može naručiti i telefonski. 

Kupac naručene proizvode preko CleanFactory internet stranice može platiti na sljedeće načine: 

  • E-bankingom 
  • Općom uplatom (transakcijsko plaćanje) 

Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona – 099/81 01 760, uz plaćanje na sljedeće načine: 

  • E-bankingom 
  • Općom uplatom (transakcijsko plaćanje) 

Narudžba se smatra zaprimljenom: 

  • U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom – u trenutku kada CleanFactory elektroničkim putem zaprimi sredstva na transakcijski račun  

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, CleanFactory će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen. 

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti: 

  • Je li poruka u Junk/Spam folderu 
  • Je li mailbox pun 

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, CleanFactory će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba. 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada CleanFactory zaprimi iznos narudžbe na transakcijski račun. 

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, CleanFactory se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, CleanFactory ne jamči za raspoloživost proizvoda. 

7. PROCES SLANJA UPITA/NARUDŽBE NACleanFactory INTERNETSKOJ STRANICI 

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis i cijena. 

Odabirom pojedinog proizvoda za isti je potrebno poslati upit/narudžbu prema CleanFactory-ju. 

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim državnim davanjima. 

U nastavku, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužan je dodatno točno naznačiti i podatke primatelja. 

Prilikom narudžbe, za sve kupce na www.cleanfactory.hr dostava je potpuno besplatna za područje Republike Hrvatske, neovisno o odabranoj količini i ukupnom iznosu naručenih proizvoda. 

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je upit/narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku upita/narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. 

8. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA 

Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, euro (EUR), s uključenim davanjima. Pri plaćanju e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. 

9. DOSTAVA 

Prilikom narudžbe, za sve kupce na www.cleanfactory.hr dostava je besplatna na području Republike Hrvatske. 

CleanFactory se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 3 radna dana, no dostava se u praksi vrši unutar 24 sata. 

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. 

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u skladište CleanFactory-ja jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: 

  • Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja 
  • Da naručeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom službom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja 

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca. 

Kada CleanFactory putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. 

10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA 

CleanFactory odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima. 

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. 

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak. 

Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor CleanFactory-ju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati. 

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti CleanFactory-ju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak. 

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene. 

11. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLAĆENIH SREDSTAVA 

Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava u roku od 15 dana bez navođenja razloga. 

Kupac pri tome mora osigurati: 

– da je ambalaža proizvoda neoštećena 

– da su svi dijelovi proizvoda neoštećeni uslijed mogućeg nepravilnog rukovanja 

– da ništa od sadržaja pakiranja proizvoda ne nedostaje 

Rok za povrat proizvoda i uplaćenih sredstava od 15 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata kroz 30 dana od primitka povrata robe. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat. 

Kupac je dužan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda. 

Izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac. 

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. 

12. PRIMJENA UVJETA KUPOVINE 

Korištenjem usluga www.cleanfactory.hr internet stranica prihvaćate ove Uvjete kupnje. 

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. 

CleanFactory ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. 

13. ZAVRŠNE ODREDBE 

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica www.cleanfactory.hr.